Tekst objavljen: 31.03.2017 15:28        


UNICEF i Lilly Drogerie započeli su saradnju u okviru projekta podrške radu besplatne linije Roditeljski telefon. Partnerstvo je sklopljeno na period od dve godine, a tokom tog perioda Lilly Drogerie će UNICEF-ov rad na ovom projektu podržati mesečnim donacijama, ali će ujedno, kao društveno odgovorna kompanija, promovisati među svojim potrošačima ovu važnu uslugu.

Lilly podržava rad besplatne savetodavne linije

„Roditeljska uloga donosi mnogo radosti svakoj porodici, ali često može da bude veliki izazov, i zato je važno da roditelji imaju mogućnost da dobiju podršku i savet stručnjaka da bi prevazišli svakodnevne nedoumice sa kojima se suočavaju tokom perioda odrastanja njihove dece. Do sada smo primili oko 800 poziva roditelja i staratelja dece iz svih krajeva Srbije i sigurni smo da naši saveti predstavljaju dragocenu podršku“, rekla je Željka Burgund, rukovodilac projekta „Roditeljski telefon“.

UNICEF u Srbiji je u maju 2016. godine, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Centrom za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd uspostavio roditeljsku liniju na besplatnom i poverljivom broju telefona 0800 007 000, da bi roditeljima obezbedio savetodavnu podršku odgovarajućeg stručnjaka svakog dana (osim ponedeljkom) od 17 do 20 časova.

Pozivom na broj 0800 007 000 roditelji i staratelji dece mogu da dobiju podršku i savet za bilo koju dilemu vezano za to kako da se postave i kako da rešavaju probleme tokom odrastanja dece. To mogu da budu pitanja koja su vezana za polazak u školu, socijalizaciju sa vršnjacima, buntovno ponašanje, bežanje sa časova, prvu ljubav, rešavanje nasilja u porodici ili u školi, kao i sve češća pitanja vezana za probleme zavisnosti. Međutim, intenzivne društvene promene donose nove izazove i otvaraju veoma ozbiljne teme, poput digitalnog ili vršnjačkog nasilja. Pomoć i podršku za ove, ali i mnoge druge teme, pruža Roditeljski telefon koji okuplja 25 savetnika, iskusnih stručnjaka, specijalno obučenih za telefonsko direktivno savetovanje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
lily unicef roditelji

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana