Tekst objavljen: 01.06.2016 8:41        


Lista loših direktora koji su svojim poslovanjem uništili preduzeća, prevarili partnere ili zaposlene biće dostupna javnosti od danas na sajtu APR.

Lista loših direktora dostupna javnosti na sajtu APR-a

U ovoj elektronskoj bazi osim direktora mogu da se nađu i vlasnici firmi, članovi NO ukoliko su protiv njih izrečene krivične, prekršajne ili upravne sankcije.

Takvim rukovodiocima biće izrečene privremene mere, poput zabrane poslovanja, osnivanja novih firmi ili raspolaganje novcem.

Pojedini podaci o privrednim društvima i preduzetnicima biće dostupni, dok drugi, poput onih iz kaznenih evidencija, neće biti javni zbog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

U centralnoj evidenciji privremenih ograničenja pravnih lica biće dostupno ime vlasnika ili direktora, kao i osnov po kome je upisan.

APR je odgovorna za formiranje sistema, a kako su nam rekli, prvog dana kada platforma počne s radom neće se videti nijedan podatak jer će se lista postepeno puniti. Upis podataka će se vršiti po službenoj dužnosti.

U evidenciji će biti upisani podaci o licu s privremenim ograničenjem, o pravnom osnovu, datumu donošenja, pravnosnažnosti ili izvršnosti akta kojim je određeno privremeno ograničenje prava.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
poslodavci apr neplaćanje radnika loši direktori

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana