Tekst objavljen: 25.06.2022 16:00        


Nemačka avio-kompanija Lufthanza otkazala je u julu dodatnih 2.200 letova iz čvorišta u Frankfurtu i Minhenu

Lufthanza otkazala još 2.200 letova, obrazloženje je da nema ko da radi


Kao razlog je istakla nestašicu radne snage zbog većeg broja zaraženih kovidom 19.

Pre dve nedelje kompanija je izvestila da će u julu otkazati 900 letova. U četvrtak su najavili da će “u sistemu otkazati daljnjih 2.200 od ukupno 80.000 letova”.

“Otkazani će biti u prvom redu domaći nemački i letovi unutar Evrope, ali ne oni na klasična odredišta za odmor, koji su dobro popunjeni u sezoni”, poručili su iz avio-kompanije, dodavši da bi mogli da promene i raspored letenja.

“Sistem su dodatno opteretili štrajkovi kontrolora leta, vremenske prilike i, posebno, veći broj radnika zaraženih kovidom 19”, objašnjavaju.

Putnici će biti odmah obavešteni o otkazanom letu i dobiće, po mogućnosti, rezervacije za druge prikladne letove. Letovi unutar Nemačke do velikih aerodroma mogli bi biti zamenjeni železničkom vezom, dodaju u Lufthanzi.

I član grupe Lufthanza Brisel erlajns otkazao je ove sedmice više od 300 letova zbog trodnevnog štrajka pilota i kabinskog osoblja koji je počeo u četvrtak. Radnici protestuju protiv prevelikog radnog opterećenja i sve lošijih uslova rada.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Štrajk je u glavnom gradskom aerodromu Brisel i aerodromu Bruxelles South Charleroi izazvao probleme za desetina hiljada putnika, napominje agencija dpa.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Lufthansa otkazani letovi aviosaobraćaj putovanje letovanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana