Tekst objavljen: 23.11.2020 16:15        


Svaka pomoć je dobrodošla, ali specificnost programa subvencija za podršku turističkim agencijama, jeste da se on odnosi isključivo na agencije koje su organizatori turističkih putovanja, ali nije dobro da je to usmereno samo na taj segment jer - manje posredničke agencije su na ivici egzistencije i likvidnosti, rekao je Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne organizacije Turističkih agencija

"Manje agencije na ivici opstanka"

Takvih posredničkih agencija ima oko 700, a zapošljavaju do 1.400 ljudi, naveo je on.

“Mozda je moglo to na neki drugačiji način, ili ako postoji ikakva mogućnost da se u narednom budžetu nađe pomoć na neki nacin za manje posredničke agencije”, istakako je.

Vlada Srbije je usvojila program za podršku turizmu u vrednosti od 150 miliona dinara. Na osnovu tog Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu turističkih agencija, zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom kovid-19, Ministarstvo je raspisalo javni poziv za dodelu subvencija koji je otvoren do 4. decembra.

Govoreći o garancijama putovanja, Seničić je rekao da se može desiti da od 400 turističkih agencija bude samo 30 agencija koje su potpisale sa osiguravajućim kućama ugovore.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

“Može se desiti da ostane samo 30 agencija koje će konkurisati za ove subvencije, a veliki deo novca predviđenog za pomoć da ostane u budžetu neiskorišćen”, jer ne mogu da dobiju ponude osiguravajućih kuća, a bez toga ne mogu da rade, kazao je on.

“Nadamo se da ćemo uspeti da obezbedimo ponude za sve turističke agenije, da svako moze da dobije validnu ponudu… ali vreme nam do 4. decembra curi”, dodao je.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turističke agencije Aleksandar Seničić pandemija korona virus ekonomski efekti pandemije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana