Tekst objavljen: 05.12.2016 14:00        


Od 1. decembra Marijana Vasilescu je preuzela funkciju predsednice Izvršnog odbora Sberbank Srbija. Marijana Vasilescu je do tada bila članica Izvršnog odbora ove banke zadužena za segmente fizičkih lica i mikro klijenata, mrežu, partnerstva i digitalne kanale, kao i marketing i komunikacije, gde je bila angažovana od 2013. godine.

Marijana Vasilescu je nova predsednica Izvršnog odbora

,,Stupanje na funkciju predsednice Izvršnog odbora Sberbank Srbija predstavlja veliku čast, ali i odgovornost. Za mene je to nastavak uspešnog Sberbank putovanja tokom koga su ostvareni brojni uspesi i unapred se radujem ambicioznim ciljevima koje smo sebi postavili u daljoj digitalizaciji banke, povećanju baze klijenata i poboljšanju efikasnosti poslovanja” izjavila je Marijana Vasilescu povodom stupanja na novu funkciju.

Marijana poseduje bogato iskustvo u internacionalnom bankarskom sektoru, koje je sticala radeći za Royal Bank of Scotland u Rumuniji na poziciji Direktorke Sektora za poslovanje sa stanovništvom i Affluent bankarstvo, kao i Direktorka Sektora za poslovanje sa stanovništvom u RBS (prethodno ABM AMRO Bank) u Moskvi.

Radila je i u Home Credit Bank u Kazahstanu kao članica Izvršnog odbora. Pre karijere u bankarskom sektoru Marijana je radila na rukovodećim funkcijama u različitim internacionalnim FMCG kompanijama u okviru Centralne i Istočne Evrope.

Marijana poseduje Master diplomu iz Marketinga sa Trgovačkog fakulteta u Bukureštu u Rumuniji. Na osnovu poznavanja srpskog tržišta Marijana Vasilescu će nastaviti da gradi i dalje osnažuje poslovanje Sberbank Srbija i povećava bazu klijenata fizičkih i pravnih lica, kao i profitabilnost ove finansijske institucije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Marijana Vasilescu izvršni odbor Sberbanka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana