Zvanični kurs Evra za dan 25.06.21. :: 117.5708 rsd
Tekst objavljen: 17.05.2021 12:55        


Bitkoin, najvažnija svetska kriptovaluta, pao je na tromesečni minimum danas

Maskove najave dovele cenu bitkoina do tromesečnog minimuma

Do toga je došlo jer su investitiri prodavali tu kriptovalutu nakon što je šef Tesle Ilon Mask za vikend nagovestio da taj proizvođač automobila razmišlja da proda ili je već prodao deo svojih bitkoina.

Mask je već nekoliko puta podstakao tržišta kriptovaluta svojim entuzijastičnim izjavama na društvenim mrežama, ali se u poslednje vreme „ohladio“ u vezi sa bitkoinom u korist dodžkoina, piše Rojters. Ta promena počela je da plaši trgovce.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Ovo prelazi iz ’straha da se ne izostane’ u ’strah da se ne izađe na vreme’, pa vidimo da se mnogo ljudi oslobađa kriptovalute", kazao je za britansku agenciju Kris Veston iz brokerske kuće Peperstoun u Melburnu.

Bitkoin je danas pao više od devet procenata na samo 42.185 dolara, što mu je bila najniža vrednost od 8. februara, dok je iter, povezan sa bločejn mrežom itirijum, pao čak i više, na 3.123,94 dolara. Dodžkoin je oslabio skoro sedam odsto, na 0,48 dolara, a sve tri kriptovalute bile su daleko ispod nedavnih rekordnih vrednosti.

Da podsetimo, Mask je u sredu najavio da bi Tesla mogla prestati da prima bitkoin, zbog zabrinutosti za prirodnu sredinu usled velike potrošnje energije prilikom obrade transakcija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
elon mask bitkoin kriptovalute cena kriptovaluta tesla

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana