Tekst objavljen: 26.11.2014 10:12        


Osiguravajuća društva podigla cene međunarodnog putnog osiguranja za daleke zemlje. Polisa skuplja od karte do Amerike.

Međunarodno putno osiguranje skuplje do 600 odsto!

PUTNO osiguranje za daleke destinacije u pojedinim osiguravajućim kućama u Srbiji poskupelo je za čak 600 procenata! Tako je sada jeftinije kupiti kartu do Amerike i nazad, nego platiti privremeno osiguranje koje pokriva zdravstvene troškove u toj državi u periodu dužem od mesec dana.

- Osiguranje koje sam prošle godine platila oko sto evra, za dva meseca boravka kod kćerke u Kanadi, sada me košta čak 81.000 dinara i to u istoj osiguravajućoj kući, koja je lane bila najjeftinija!? Pa, ja sam povratnu kartu kupila za 550 evra, na relaciji Beograd - Montreal, a treba da dam još gotovo 800 evra, za slučaj da se „nakašljem“ dok sam van zemlje tokom 72 dana - s nevericom nam se obratila sugrađanka Ana P.

Predstavnici pojedinih osiguravajućih društava potvrdili su „Novostima“ da je došlo do poskupljenja ove vrste osiguranja.

 Nove cene su različite u zavisnosti od osiguravajuće kuće, ali za sve, koje su ih podigle, važi pravilo da su destinacije SAD, Kanada, Australija i Japan znatno poskupele.

- Reč je o dalekim destinacijama i državama u kojima osiguranici duže borave. Interesovanje za ove polise je malo, građani ih malo kupuju, a kada treba isplatiti štetu, ona se meri velikim iznosima - objašnjavaju u jednoj osiguravajućoj kući koja je podigla cene ovih polisa za oko 400 odsto. - Zato je bilo neophodno da poskupi polisa, kako bismo eventualnu štetu mogli valjano da nadoknadimo.

U Đenerali osiguranju ističu da nisu skoro menjali cenu polisa putnog osiguranja, za bilo koju destinaciju.
 - Cena polise za jedan dan u SAD ili u Kanadi, sa standard pokrićem, koje obuhvata plaćanje troškova lečenja, transport do najbližeg lekara, upućivanje na lekara, lekarske savete, praćenje zdravstvenog stanja osiguranika iznosi, sa porezom, 391 dinar - ističu u ovoj osiguravajućoj kući.

Polisa pokriva ceo svet, krajnje destinacije su SAD i Kanada, starost osiguranika od 26 do 65 godina, a maksimalno pokriće, to jest osigurana suma koja se isplaćuje u slučaju nastale štete 30.000 evra.

Ista ova polisa, za jedan dan boravka u jednoj evropskoj zemlji, Francuskoj, na primer, sa istim iznosom pokrića, košta 195 dinara.


PROVERI, PA KUPI

SAVET budućim putnicima je da, svakako, pre kupovine polise putnog osiguranja, koje pokriva sve zdravstvene troškove koji bi mogli da ih zadese u inostranstvu, dobro provere cene u svim osiguravajućim kućama. Osim cena same polise, koje se drastično razlikuju, drugačija su i pokrića za ove rizike.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zdravstveno putno osiguranje putno zdravstveno osiguranje putno osiguranje poskuplejnje putnog osiguranja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana