Tekst objavljen: 09.07.2016 13:00        


Elektronske građevinske dozvole u Srbiji se dobijaju u proseku za osam radnih dana, rečeno je u Ministarstvu građevinarstva, saobaćaja i infrastrukture. Od 1. januara, od kada se izdaju elektronske dozvole, pa do 5. jula podneto je ukupno 23.570 zahteva za izdavanje građevinskih dozvola, rešenja i lokacijskih uslova koji se rešavaju u kraćim rokovima od predviđenih zakonom.

Ministarstvo: Do građevinske dozvole za osam dana

Zakon o planiranju i izgradnji predviđa izdavanje dozvola za najviše 30 dana. Takođe, brže se dobijaju i lokacijski uslovi i u proseku je potrebno 17 radnih dana.

Za rešenja iz člana 145. Zakona o planiranju i izgradnji, koja se popularno nazivaju "mala građevinska dozvola" za investiciono održavanje objekata, procedura u proseku traje šest radnih dana.

Ministarstvo je saopštilo da je u aprilu izdato 829 građevinskih dozvola, što je za 9,9 odsto više nego u istom mesecu prošle godine i 40,7 odsto više nego u aprilu 2014.

U odnosu na aprilski prosek u prethodnih pet godina, broj izdatih građevinskih dozvola u aprilu ove godine je veći za 24,1 odsto, dok je vrednost radova u prva četiri meseca ove godine skoro 70 odsto veća nego u istom periodu 2015.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
građevinske dozvole elektronsko izdavanje dozvola gradnja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana