Tekst objavljen: 02.12.2015 15:07        


Predsednica Izvršnog odbora Mirabank Ilinka Roseti (Ilinca Rosetti) izjavila je danas da je ta banka iz Ujedinjenih Arapskih Emirata već počela da radi u Beogradu, ima i prve klijente, a veoma je raspoložena da finansira velike investicije u Srbiji - bilo da je reč o stranim, domaćim ili UAE projektima.

Mirabanke: Spremni smo da ulažemo u velike projekte

Roseti je, u intervjuu za Tanjug, inače prvom za srpske medije, rekla da se Mirabank koncentriše na korporativne klijente.

"Naš pokretački motiv je želja da damo novo lice korporativnom bankarstvu. Želimo da napravimo razliku u načinu ophođenja sa klijentima, kako bi oni na pravi način doživeli našu banku - kao partnera", rekla je Roseti.

Roseti objašnjava da je plan Mirabank na prvom mestu da podrži investicije koje u Srbiju dolaze iz UAE, ali je otvorena i za sve druge kompanije, dok rad sa stanovništvom za sada nije u planu.

"Po svom poslovnom modelu, težimo da postanemo prvi izbor za korporativno bankarstvo za sve najbolje kompanije, bilo da su lokalne ili međunarodne. Trudićemo se da ponudimo najbolje moguće usluge svim tim klijentima", rekla je ona.

Ona je dodala da je Mirabank potpuno posvećena tome da podrži svoje klijente, da im ponudi dobre usluge i ekspertizu, kao i priliku za umrežavanje. Upitana da li će Mirabank nuditi niže kamate da privuče klijente, odgovara da je plan da bude kompetitivna na tržištu.

"Naša namera je da podržimo svakoga ko želi da doprinese stvaranju poslovnih prilika i razvoju tržišta u Srbiji, a samo neki od tih projekata dolaze iz UAE. Otvoreni smo da podržimo najbolje kompanije, odakle god da dolaze. Imamo isti tretman za sve", poručila je ona.Kada je reč o malim firmama, Roseti je rekla da one trenutno nisu u fokusu banke, ali da banka ne želi da bude isključiva, tako da je otvorena da i u tom segmentu podrži kvalitetan projekat.

Prva dama Mirabank u Srbiji nije želela da govori o ciframa, budući da je banka tek počela sa radom i to kao grinfild investicija, bez preuzimanja portfolija neke druge banke.

"Budući da smo baš na početku poslovnih operacija, teško je da pričamo o ciframa, ali želimo da razvijamo portfolio. Posvećeni smo tom cilju, kao i tome da igramo važnu ulogu na tržištu i da razvijamo ujedno i srpsku ekonomiju", rekla je ona.

Govoreći o planovima za širenje, rekla je da je za Mirabank trenutno u prvom planu Srbija. Na srednji rok, kako je navela, banka nije planirala da otvara ekspoziture u susednim zemljama, ali postoji mogućnost da podrži projekte u regionu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mirabank investicije u privredu investicija u proekte

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana