Tekst objavljen: 14.03.2022 13:55        


Beogradska Komercijalna banka je prema nerevidiranim rezultatima poslovanja za 2021. godinu poboljšala profitabilnost usled većeg prihoda od naknada i manjih otpisa, saopštila je danas brokerska kuća Momentum

Momentum: "Komercijalna banka popravila profitabilnost"


Neto prihod od kamata u prošloj godini neznatno je porastao na 12,15 milijardi dinara, dok je neto prihod od naknada i provizija skočio 17,7 odsto na 5,74 milijarde dinara.

Za razliku od prošle godine kada je banka zabeležila rashod po osnovu obezvređenja finansijskih sredstava od 1,07 milijardi dinara, ove godine je zabeležen prihod po istom osnovu od 15,8 miliona dinara, što je značajno doprinelo profitabilnosti.

Neto profit u prošloj godini dostigao je 3,65 milijarde dinara, što je 43,8 odsto više u odnosu na pandemijsku, 2020. godinu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Aktiva banke na kraju decembra iznosila je 489,4 milijarde dinara, što predstavlja rast na godišnjem nivou od 6,4 odsto.

U narednih nekoliko meseci biće okončano spajanje Komercijalne sa slovenačkom bankom NLB, pa će ta banka imati tržišni udeo od nepunih 12 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Komercijalna banka Beogradska berza momentum nlb banka rast profitabilnosti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana