Indikativni kurs Evra na dan 28.10.20. :: 117.5785 rsd
Tekst objavljen: 08.03.2020 9:00        


Crnogorski nacionalni avioprevoznik Montenegro Erlajns (MA) doneo je odluku o ukidanju predstavništava u Moskvi, Parizu, Beču, Frankfurtu i Londonu, kao i o smanjenju broja zaposlenih do 50 odsto u predstavništvu Beograd

"Montenegro Airlines" zatvara predstavništva širom Evrope, u Beogradu će prepoloviti broj zaposlenih

U kompaniji obrazlažu da je ova odluka doneta u skladu sa novim trendovima u poslovanju u avio-industriji koje karakteriše, kako ističu, visoki stepen digitalizacije u poslovanju, i samim tim smanjena potreba za fizičkim prisustvom predstavnika na ciljnim tržištima, i biće sprovedena do kraja letnje sezone.

"Donet je nacrt Pravilnika o zaradama zaposlenih u Montenegro Erlajnsu, koji tretira optimizaciju zarada u skladu sa Zakonom o radu, ostalim zakonskim propisima i Planom finansijske konsolidacije. U toku je proces dijaloga sa predstavnicima sindikata u vezi primene Pravilnika, čija se implementacija očekuje u skorom roku”, navodi se u saopštenju MA.

Osim toga Odbor direktora MA je definisao rokove za izradu inovirane komercijalne strategije kompanije koja treba da definiše jasnu tržišnu profilaciju kompanije u narednom periodu, i mere koje je neophodno preduzeti u tom pravcu.

Odbor direktora Montenegro Erlajnsa je razmatrao aktivnosti izvršnog menadžmenta po pitanju implementacije Plana finansijske konsolidacije i osnova daljih pravaca razvoja Montenegro Erlajnsa, i konstatovao da su od početka 2020. godine pokrenute značajne aktivnosti sa ciljem jačeg tržišnog pozicioniranja kompanije i finansijske i kadrovske konsolidacije i ostvareni bolji poslovni rezultati nego u prethodnoj godini.

"Za prva dva meseca 2020. godine Montenegro Erlajns je prevezao više od 55 hiljada putnika ili 1,3 odsto više i ostvario bolji poslovni rezultat za 120.000 evra u odnosu na isti period prethodne godine, uz dva odsto bolju popunjenost putničke kabine", kaže se u saopštenju MA.

Zaključeno je i da novonastala situacija sa COVID-19 (korona) virusom predstavlja značajnu opasnost za uspešno poslovanje u narednom periodu.

"Kompanijske operativne i komercijalne službe maksimalnu pažnju posvećuju ovom problemu, pre svega u cilju zaštite putnika i osoblja od samog virusa, ali i zaštite poslovanja kompanije od posledica koje je širenje virusa izazvalo na tržištu”, zaključuju u MA.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
prepolovljen broj zaposlenih montenegro airlines Beograd zatvaranje poslovnica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana