Tekst objavljen: 08.03.2020 9:00        


Crnogorski nacionalni avioprevoznik Montenegro Erlajns (MA) doneo je odluku o ukidanju predstavništava u Moskvi, Parizu, Beču, Frankfurtu i Londonu, kao i o smanjenju broja zaposlenih do 50 odsto u predstavništvu Beograd

"Montenegro Airlines" zatvara predstavništva širom Evrope, u Beogradu će prepoloviti broj zaposlenih

U kompaniji obrazlažu da je ova odluka doneta u skladu sa novim trendovima u poslovanju u avio-industriji koje karakteriše, kako ističu, visoki stepen digitalizacije u poslovanju, i samim tim smanjena potreba za fizičkim prisustvom predstavnika na ciljnim tržištima, i biće sprovedena do kraja letnje sezone.

"Donet je nacrt Pravilnika o zaradama zaposlenih u Montenegro Erlajnsu, koji tretira optimizaciju zarada u skladu sa Zakonom o radu, ostalim zakonskim propisima i Planom finansijske konsolidacije. U toku je proces dijaloga sa predstavnicima sindikata u vezi primene Pravilnika, čija se implementacija očekuje u skorom roku”, navodi se u saopštenju MA.

Osim toga Odbor direktora MA je definisao rokove za izradu inovirane komercijalne strategije kompanije koja treba da definiše jasnu tržišnu profilaciju kompanije u narednom periodu, i mere koje je neophodno preduzeti u tom pravcu.

Odbor direktora Montenegro Erlajnsa je razmatrao aktivnosti izvršnog menadžmenta po pitanju implementacije Plana finansijske konsolidacije i osnova daljih pravaca razvoja Montenegro Erlajnsa, i konstatovao da su od početka 2020. godine pokrenute značajne aktivnosti sa ciljem jačeg tržišnog pozicioniranja kompanije i finansijske i kadrovske konsolidacije i ostvareni bolji poslovni rezultati nego u prethodnoj godini.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Za prva dva meseca 2020. godine Montenegro Erlajns je prevezao više od 55 hiljada putnika ili 1,3 odsto više i ostvario bolji poslovni rezultat za 120.000 evra u odnosu na isti period prethodne godine, uz dva odsto bolju popunjenost putničke kabine", kaže se u saopštenju MA.

Zaključeno je i da novonastala situacija sa COVID-19 (korona) virusom predstavlja značajnu opasnost za uspešno poslovanje u narednom periodu.

"Kompanijske operativne i komercijalne službe maksimalnu pažnju posvećuju ovom problemu, pre svega u cilju zaštite putnika i osoblja od samog virusa, ali i zaštite poslovanja kompanije od posledica koje je širenje virusa izazvalo na tržištu”, zaključuju u MA.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prepolovljen broj zaposlenih montenegro airlines Beograd zatvaranje poslovnica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana