Tekst objavljen: 14.06.2022 14:55        


Moskovska berza je saopštila da od danas obustavlja trgovanje švajcarskog franka za rublje i američki dolar, nakon što je Švajcarska usvojila nove sankcije Evropske unije protiv Rusije, piše Tanjug

Moskovska berza obustavila trgovanje švajcarskim francima


U saopštenju Moskovske berze se kao razlog za ovu odluku navode poteškoće u obavljanju transakcija u švajcarskoj valuti usled novih ograničenja trgovine koje je Švajcarska uvela prošle nedelje, prenosi Rojters.

"Operacija su sespendovane zbog poteškoća u obavljanju obračuna u švajcarskim francima s kojima se suočavaju učesnici na tržištu i finansijski sektor usled restriktivnih mera koje je Švajcarska uvela 10. juna", piše u saopštenju.

Švajcarska, koja nije članica Evropske unije, dopunila je svoj paket sankcija protiv Moskve prošlog petka kako bi se uskladila sa najnovijim merama ograničenja EU protiv preduzeća, banaka i pojedinaca iz Rusije i Belorusije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Zapad je uveo nekoliko paketa sankcija bez presedana Rusiji u nastojanju da kazni Moskvu zbog vojne operacije u Ukrajini.

Moskovska berza je navela da traži moguće rešenje i da se nada da će naći način da se u budućnosti nastavi trgovanje švajcarskim francima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
obustava trgovanja švajcarski franak moskovska berza vesti sa berze rat u ukrajini sankcije rusiji

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana