Tekst objavljen: 21.05.2019 14:50        


Kiša i loše vreme jedno su od najvećih razočaranja koje vam na odmoru mogu pomrsiti račune, međutim, italijansko ostrvo Elba odlučilo je tome da stane na put Inicijativom dobrog vremena.

Na ovom ostrvu dobijate pare nazad, ako vam kiša pokvari odmor

Ona podrrazumeva da ako tokom vašeg boravka na Elbi kiša pada više od dva sata tokom bilo kog dana, dobijate povraćaj novca za jednu noć, piše Novac.hr.

Ako ste baš loše sreće i kiša vas zadesi dva ili više sati tokom čitavog odmora na Elbi, hotelijeri će vam vratiti pun iznos koji ste uplatili za svoj smeštaj.

Inicijativa doduše nije nova, nekoliko hotela je već imalo sličnu praksu, ali bi podsticanje svih hotelijerada u slučaju kiše vraćaju novac svojim gostima trebalo da „umanji komercijalnu štetu nastalu zbog vremenske prognoze“, poručio je Claudio Della Lucia, Elbin menadžer za turizam.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

„Ovo je dobra stvar jer će poboljšati našu prodaju i buking industriju“, rekao je Walter Tripicchio menadžer jednog hotela koji se priključio Inicijativi. On dodaje i da do sada nijednom nisu aktivirali svoju najnoviju opciju povraćaja novca zbog kiše.

„Elba je malo ostrvo i jako je vetrovito. Vreme se jako brzo menja tako da je malo verovatno da će kiša da pada duže od dva sata dnevno. Moguće je, ali ne često“, objašnjava ovaj hotelijer.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
elba letovanje italija Italija vreme povraćaj novca letovanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana