Zvanični kurs Evra za dan 29.11.21. :: 117.5814 rsd
Tekst objavljen: 28.09.2020 12:25        


Ako kojim slučajem imate malo novca na računu možete za male pare da kupite glavni trg u selu Brezna, i to sve zajedno sa Domom kulture, poštom i mesnom zajednicom

Na prodaju centar šumadijskog sela sa sve trgom, poštom i mesnom zajednicom

Selo Brezna, nekada jedno od većih po broju stanovnika u gornjomilanovačkoj opštini, proživljava sudbinu mnogih mesta u Srbiji koja su napuštena i ugašena, a na dobošu je sve što se prodati može, navodi agencija RINA.

Milivoje Filipović, pre nekoliko godina pokušao je da spasi zavičaj od švercera i trgovaca tako što je kupio centar sela, kako ga vreme gazi plaši se da će bitku sa godinama izgubiti, pa je odlučio da ovu za njega veliku vrednost proda nekom ko je isto tako kao on raspoložen da je čuva:

“Ovo je nekada bio centar života, u poštu je stizalo na stotine pisama godišnje, a još uvek očuvani stoje sefovi i direktorske fotelje. Kupio sam ovo pre dve do tri godine od tadašnje zadruge, dom kulture, mesnu zajednicu, prodavnicu, pola pošte gde imaju dva stana i oko četri hektara obradive zemlje. Ne gledam da zaradim na tome, prodajem po istoj ceni, samo hoću da se uverim da će ovaj simbol sela otići u prave ruke“, kaže Milivoje za RINU.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

“Ovo je simbol našeg sela, a danas je simbol i sudbine srpskog seljaka. Ovo je nekada bio uspešan voćarski kraj, do pre 10 godina ovde je bilo puno ljudi, imao si sa kim i da popričaš i da popiješ rakiju.

Toga više nema i ostale su nam samo napuštene građevine kao spomenik da svedoče o tom vremenu”, kazao je Mihajlo Nikolić, meštanin sela Brezna.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
selo brezna centar sela na prodaju mihajlo nikolić šumadija gornji milanovac

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana