Tekst objavljen: 20.09.2022 12:15        


Vlada Srbije donela je zaključak kojim se preporučuje "Elektroprivredi Srbije“ da domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije odobri popuste od 15 do 30 odsto na mesečni račun u periodu od 1. oktobra ove do 31. marta 2023. godine

Na septembarskim računima stižu i preporuke za uštedu struje


- Popusti iznose 15, 20 i 30 odsto i odnose se na smanjenje potrošnje za 5, 20 i 30 odsto sukcesivno. U praksi, svako domaćinstvo koje uštedi 5 odsto električne energije dobiće minimum 5 odsto popusta na račun - rekla je Jadranka Ristić, direktorkom direkcije za javno snabdevanje u ogranku EPS Snabdevanje.

Ona je objasnila na koje stavke će se obračunavati popust za uštedu električne energije.

- Popust se obračunava na pojedine stavke na računu, na obračunsku snagu, trošak garantovanog snabdevača i utrošenu električnu energiju. Pored toga EPS će svim građanima uz septembarski račun dostaviti uputstvo za najefikasniju uštedu električne energije, a više informacija za racionalnu potrošnju može se naći na sajtu Elektroprivrede Srbije, eps.rs - dodala je Ristić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Dodala je da se popusti na električnu energiju odnose samo na građanstvo ne i na privredu.

- Trenutno se nalazimo u periodu energetske krize pa svaka ušteda znači našoj elektroprivredi. Dodala bih da pored ovih popusta, odobriće popust od 5 odsto i svim redovnim platišama, do 28. u mesecu - rekla je Ristić za TV Kurir, piše Kurir.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
računi za struju septembar ušteda struje energetska kriza Elektroprivreda Srbije (EPS)

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana