Tekst objavljen: 04.11.2015 11:05        


Cene nafte su danas u Aziji pale nakon što su podaci u SAD pokazali da su zalihe nafte u toj zemlji porasle, a isporuke iz Libije obustavljene zbog tenzija. Cena američke "lake" nafte (WTI) za isporuku u decembru pala je 15 centi na 47,75 dolara, a cena sirove nafte "brent" za decembarsku isporuku 14 centi na 50,40 dolara po barelu, prenosi agencija Frans pres.

Nafta jeftinija nakon vesti o zalihama u SAD

Američki institut za naftu saopštio je da su zalihe nafte u SAD porasle za 2,8 miliona barela nedelji zaključno sa 30. oktobrom, dok će Ministarstvo energetike SAD svoj izveštaj izneti u toku dana. Rast zaliha ukazuje na slabljenje tražnje u najvećem svetskom potrošaču energenata i dovodi do slabljenja cena.

Libija je obustavila isporuke nafte iz luke Zujetina na neodređeni period zbog širenja konflikta u zemlji, preneo je "Blumberg".

Cene nafte su od juna prošle godine, kada su bile iznad 100 dolara za barel, više nego prepolovljene, a u svetlu slabljenja druge po veličini svetske privrede, Kine, očekuje se da će i visoke globalne zalihe nafte i niske cene potrajati i sledeće godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cena nafte zalihe nafte pad cene nafte nafta laka nafta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana