Tekst objavljen: 21.04.2023 13:10        


Penzije su poslednji put povećane u janauaru ove godine i to za 12,1 odsto. Prethodno povećanje bilo je u novembru prošle godine, oko 9 odsto, i sa dva povećanja, prosečna penzija je uvećana za oko 7.000 dinara

Najavljeno novo povećanje penzija


Praktično, nakon prvog uvećanja iznosila je 33.742 dinara, a nakon drugog u januaru - 37.825 dinara.

Predsednik Srbije sinoć je najavio novo povećanje penzija.

Nadam se da ćemo penzije da uvećamo 14-15 odsto, minimalno će biti 12 odsto. Ponovo dakle, do kraja godine", rekao je.

Penzionerske kartice

U toku je i prijava za penzionerske kartice, sa kojima će naši stariji građani moći da dobiju popuste u prodavnicama. Od podataka je potrebno upisati JMBG, broj telefona ili mejl adresu. Zahtev za izdavanje Penzionerske kartice penzioneri mogu podneti elektronski na sajtu Fonda PIO ili u filijali tog Fonda gde će zaposleni u Fondu pomoći penzionerima i za njih popuniti elektronski zahtev.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Poeni, pogodnosti...

Korisniku koji koristi Penzionersku karticu prilikom plaćanja roba i usluga Fond će dodeljivati bodove preko saradnje sa Poreskom upravom, od koje će dobijati podatke.

Za utrošenih 500 dinara korisniku Penzionerske kartice će Fond dodeljivati jedan bod, a tokom meseca može ostvariti bodova najviše do visine iznosa prosečne penzije u Srbiji.

Na osnovu prikupljenih bodova, korisnik Penzionerske kartice će moći da ostvari određene pogodnosti kao što su popust, poklon ili nešto drugo, kod davaoca pogodnosti.

Fond će voditi evidenciju o dodeljenim i utrošenim bodovima, a dodeljeni bodovi se neće moći zameniti za novac, te su neprenosivi na druga lica.

Fond će i na svom sajtu i odeljku za Penzionerske kartice objaviti spisak davalaca pogodnosti.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
novo povećanje penzija penzije penzioneri povećanje penzija 2023 penzionerska kartica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana