Tekst objavljen: 10.12.2021 15:50        


Glavni izvršni direktor kompanije "Tesla", Ilon Mask, objavio je na Tviteru da razmišlja o tome da napusti posao i postane influenser

Najbogatiji čovek na svetu razmišlja o otkazu i prelasku u influensere


"Razmišljam da dam otkaz i da postanem influenser sa punim radnim vremenom", naveo je najbogatiji čovek na svetu u tvitu objavljenom sinoć, ne iznoseći detalje, prenosi Rojters.

Nije jasno da li Mask, koji vrlo aktivan na platformi ove društvene mreže, ozbiljno misli da napusti svoje rukovodne funkcije.

Britanska agencija podseća da je on, osim što je generalni direktor "Tesle", takođe osnivač i izvršni direktor kompanije SpejsIks za letove u svemir, a vodi i startap Neuralink koji se bavi razvojem terapeutskih čipova za mozak, kao i infrastrukturnu firmu Boring kompaniji.

Mask je tokom jedne video konferencije u januaru ove godine izjavio da očekuje da će biti glavni izvršni direktor Tesle još "nekoliko godina".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


"Bilo bi lepo da imam malo više slobodnog vremena umesto da radim dan i noć, bukvalno od trenutka kad se probudim dok ne odem na spavanje, i to sedam dana nedeljno. To je prilično intenzivno", rekao je on tada.

Prošlog meseca, Mask je pitao svoje pratioce na Tviteru da li da proda 10 posto svog udela u "Tesli", na šta je većina odgovorila potvrdno. Od tada je prodao akcije u vrednosti od skoro 12 milijardi dolara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ilon mask tesla otkaz influenseri

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana