Tekst objavljen: 13.04.2017 11:07        


MILANO, 13. aprila (Tanjug) - Italijanska modna kuća Prada zabeležila je najnižu godišnju dobit od njenje inicijalne javne ponude 2011, ali proizvođač odeće marke "Miu Miu" veruje u preokret, pošto vidi znake oživljavanja nakon pada tražnje za luksuznom robom na azijskom tržištu. Neto dobit Prade je pala za 16 odsto, na 278,3 miliona evra u godini zaključno sa januarom, saopštila je kompanija sa sedištem u Milanu, izveštava "Blumberg".

Najniža dobit Prade od 2011. godine

Mada je s rezultatom podbacila u odnosu na prosečnu procenu analiticara koji su očekivali profit od 294,7 miliona evra, Prada je navela da je, kao i druge kompanije iz te branše poput LVMH-a, uočila nagoveštaje poboljšanja u Aziji i Evropi.

Pad tražnje širom Azije, u kojoj ostvaruje oko polovine prihoda, pogodio je ovu kompaniju više od većine njenih konkurenata. Nedavni pokazatelji su međutim bolji: prodaja se u januaru vratila na stazu rasta, što je početni znak da se Prada oporavlja.

Kompanija je povećala dividendu na 12 evrocenti po akciji, čime, kako navodi, šalje signal da veruje u budući rast, navodi njujorška agencija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana