Tekst objavljen: 29.01.2023 18:00        


Kompanija je ranije ovog meseca saopštila da je otkazala oko 16.700 letova

Najveći svetski low cost prevoznik prijavio gubitak od 220 miliona dolara

Jedna od glavnih avio-kompanija u Americi "Southwest", ujedno i najveći svetski niskotarifni prevoznik,prijavila je gubitak od 220 miliona dolara u četvrtom kvartalu, nakon što je "praznični slom" povećao troškove i koštao kompaniju milionskih prihoda.

Kompanija je ranije ovog meseca saopštila da je otkazala oko16.700 letova,između 21. i 31. decembra, usled snežnog nevremena širom zemlje piše Nbc news.

"Southwest" je u četvrtak saopštio da su masovna otkazivanja pogodila rezultate pre oporezivanja za 800 miliona dolara, u skladu sa procenom, koja je načinjena ranije ovog meseca, od 725 do 825 miliona dolara.

Akcije kompanije pale su za oko 3 odsto u pretprodajnom trgovanju nakon objavljivanja rezultata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Rivalske avio-kompanije su se uglavnom oporavile oko Božićnih praznika, ali tehnologija "Southwest-a" nije bila u stanju da obradi sve promene leta.

"Southwest" tek treba da održi konferenciju za medije gde će se verovatno suočiti sa pitanjima o svim dodatnim troškovima i političkim posledicama zbog pogrešnih koraka,kao i o tehnološkom ažuriranju koje imaju za cilj da spreče još jedan krah.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aviosaobraćaj gubici low cost avio-kompanija avio kompanije southwest

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana