Tekst objavljen: 22.03.2022 15:25        


Ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj istakao je izvanrednu saradnju dve zemlje u sektoru turizma, a kao dodatni vid liberalizacije putovanja, on je rekao da će turisti iz Srbije u Tursku uskoro moći da putuju i sa čipovanim ličnim kartama

Naši turisti će moći da uđu u Tursku samo sa ličnom kartom


Najavljujući predstavljanje Turske na predstojećem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu od 24. do 27. marta, Aksoj je rekao da će aktivnosti na promociji turističke ponude početi već prvog dana otvaranjem štanda te zemlje, saopštio je Turistički savez Srbije.

- Turska i Srbija imaju tradicionalno dobre odnose u sferi turizma, a ako bih mogao da sumiram odnose naše dve zemlje, rekao bih da je ovaj period kroz koji prolazimo najbolji u istoriji Srbije i Turske. U januaru ove godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je u zvaničnoj poseti Turskoj, a tom prilikom potpisano je čak četiri sporazuma, od kojih je jedan upravo iz oblasti turizma, izjavio je ambasador.

U 2021. godini Tursku je posetilo 85 odsto više srpskih turista u odnosu na 2020. godinu, dok je Srbiju posetilo čak 95 odsto više turskih državljana. Ovaj pozitivan trend u vreme pandemije potpomoglo je međusobno priznanje kovid sertifikata, a najavljena je i dalja liberalizacija putovanja.

- Između naše dve zemlje već postoji bezvizni režim putovanja, a prema novom sporazumu koji će ući u proceduru uskoro moći ćemo da putujemo sa čipovanim ličnim kartama, dodao je Aksoj.

Ambasador Aksoj predočio je da Tursku ne čine samo Antalija, Alanja i Istanbul, već i prelepi predeli puni istorijskih znamenitosti, kulturnih i turističkih atrakcija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Od decembra je uspostavljena direktna linija između Beograda i Ankare koja ima za cilj da olakša svim srpskim turistima da stignu i do drugih turističkih centara naše zemlje. Izdvojio bih Anadoliju koja, kao najveća regija u Turskoj, ima mnogo znamenitosti koje nikako ne treba propustiti.

Govoreći o sličnosti naša dva naroda, ambasador je izrazio posebno oduševljenje prema prisutnosti turske kulture u Srbiji, navodeći posebno kulinarske sličnosti, turcizme u svakodnevnom govoru, ali i veliku prisutnost turskih serija koje dodatno približavaju njihovu kulturu ljudima sa ovih prostora.

- Naš cilj nije usmeren samo ka tome da srpski turisti posećuju Tursku, već i da našim državljanima približimo lepote Srbije - zaključio je ambasador.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
odmor lična karta turizam turska hami aksoj ulazak sa ličnom kartom

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana