Tekst objavljen: 26.01.2015 12:31        


Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković održaće danas konferenciju za novinare na temu kredita u švajcarskim francima.

NBS danas o kreditima u švajcarskim francima

Nakon sednice Udruženja banaka Srbije (UBS), koja je održana u petak, predsednik Upravnog odbora UBS Goran Pitić rekao je da fiksiranja kursa švajcarskog franka neće biti, jer bi takvo rešenje u Srbiji narušilo ravnopravan tretman ostalih klijenata i ugrozilo osnovne postulate bankarskog sektora.

On je pozvao građane zadužene u švajcarskim francima da se pojedinačno obrate svojim bankama kako bi se za konkretan slučaj našlo rešenje koje, kako je rekao, može biti produženje roka, konverzija ili neki drugi model.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ranije je rekao da će Srbija primeniti minimalnu moguću državnu intervenciju u rešavanju problema povezanih sa kreditima u švajcarskim francima.
"Učinićemo sve što je u našoj moći da pomognemo klijentima na način koji će banke prihvatiti", rekao je premijer, navodeći da neće slediti primer susedne Hrvatske, koja je fiksirala kurs franka na nivo na kom se on nalazio prošle nedelje, pre nego što je švajcarska centralna banka odustala od ograničavanja vrednosti franka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    daca 27.01.2015 8:31

    Kamo srece da se nisu ni oglasavi. Kako jedan drzavni sluzbenik moze izjaviti ":Ne pada mi na pamet" najaviti sastacemo se sledeceg ponedeljka, a mnogima, pa I meni rata dospeva 31. janura. Na stanu to sto ona propituje novinare sta bi uradili da su na njenom mestu. da sam na njenom mestu sa planom od 600.000 sigurno bih platila ratu, a ovako. Ovo je sramota. Drzava i NBS brinu da im banke ne propadnu, a gradjani, koga briga!!!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
švajcarac kurs nbs pojedinačno od banke do banke fiksiranja kursa švajcarskog franka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana