Tekst objavljen: 07.07.2021 12:35        


Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je da nije izdala nijedno odobrenje za "beli papir", koji se objavljuje pri izdavanju virtuelnih valuta kao vrste digitalne imovine, kao i da joj nije do danas podnet nijedan zahtev za davanje takvog odobrenja

NBS demantuje da je odobrila neku virtuelnu valutu


NBS dodaje da je oglašavanje inicijalne ponude virtuelnih valuta i druge digitalne imovine koja se izdaje u Srbiji dozvoljeno samo u skladu sa odredbama Zakona o digitalnoj imovini, a da nijedan oblik digitalne imovine u ovom trenutku ne ispunjava uslove za to oglašavanje.

"Posebno se skreće pažnja građanima da ne ulažu sredstva u digitalnu imovinu koja ne ispunjava zakonom propisane uslove i da postoji značajan rizik da će pri tom ulaganju izgubiti celokupna uložena sredstva. Ističemo i da je za oglašavanje virtuelnih valuta suprotno odredbama Zakona o digitalnoj imovini propisana novčana kazna i do pet miliona dinara, a da će NBS kao nadzorni organ preduzeti sve raspoložive mere da spreči izdavanje i oglašavanje takvih valuta", navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Prethodno su se u medijima pojavili navodi da je i Srbija dobila digitalnu valutu koja će se zvati "Lazar", čiji je izdavalac broker i magistar ekonomskih nauka iz Jagodine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
demanti beli papir trgovina kriptovalutama u srbiji Narodna banka Srbije kriptovalute trgovina kriptovalutama

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana