Tekst objavljen: 21.03.2020 11:00        


U Srbiji su prošle godine na daljinu zaključena 44.294 ugovora o finansijskim uslugama između banaka i korisnika finansijskih usluga, objavila je Narodna banka Srbije

NBS ohrabruje sve da na daljinu sklapaju ugovore sa bankama

Zaključivanje ovakvih ugovora omogućeno je Zakonom o zaštiti korisnika finansijskih usluga kod ugovaranja na daljinu iz 2018. godine i Odlukom o uslovima i načinu utvrđivanja i provere identiteta fizičkog lica korišćenjem sredstava elektronske komunikacije koju je NBS donela prošle godine.

"Koliko je značajno postojanje mogućnosti zaključivanja ugovora na daljinu i korišćenja video-identifikacije, najbolje se vidi u vremenima krize, kada je klijentima važno da što više redovnih aktivnosti, pa tako i onih koje se odnose na finansijske usluge mogu da obave od kuće, korišćenjem elektronskih kanala komunikacije i savremenih tehnologija", navodi se u dokumentu NBS.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

NBS apeluje na građane da u interesu svog zdravlja, a po preporukama nadležnih institucija, u što većoj meri izbegavaju odlazak u prostorije finansijskih institucija i da koriste dostupne elektronske kanale komunikacije.

Kada je reč o plaćanjima, NBS poziva da se koriste mogućnosti bezgotovinskog plaćanja preko instant plaćanja korišćenjem aplikacija za mobilno bankarstvo ili platne kartice.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ugovor na daljinu Narodna banka Srbije banke vanredno stanje korona virus

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana