Tekst objavljen: 15.01.2014 8:01        


Uprkos intervenciji centralne banke od 70 miliona evra na deviznom tržištu, kurs dinara danas će nastavitri trodnevni uzastopni pad i to za 0,3 odsto ili 30 para, tako da će zvanična srednja vrednost iznositi 115,6494 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

NBS prodala 70 miliona evra, dinar svejedno u padu

NBS je u utorak prodala 70 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu da bi sprečila prekomernu dnevnu oscilaciju kursa, ali će dinar svejedno danas biti 0,7 odsto slabiji u odnosu na kurs prema evru pre mesec dana, a 3,2 odsto u odnosu na isti dan prošle godine.

NBS je od početka ove godine dva puta intervenisala svojim deviznim rezervama na tržištu, ukupnom prodajom od 80 miliona evra.

Devizne rezerve NBS, prema preliminarnim podacima koje je objavila centralna banka, iznosile su na kraju decembra prošle godine oko 11,19 milijardi evra, što je povećanje od 826 miliona tokom tog meseca, navodi Tanjug.

Najveći devizni priliv u decembru realizovan je po osnovu prodaje državnih hartija od vrednosti na stranom i domaćem finansijskom tržištu od 844,7 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dinar evro kursna lista nbs devizni kurs

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana