Tekst objavljen: 24.04.2017 9:46        


BEOGRAD, 24. aprila (Tanjug) - Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović najavio je danas da će ministarstvo u junu ove godine izaći sa kompletnim predlogom zakona o poljoprivrednom zemljištu. "Izmena zakona o poljoprivrednom zemljištu biće samo u pogledu ograničavanja prava da neko odmah može da stupi u kupovinu poljoprivrednog zemljišta u Srbiji", kazao je on novinarima.

Nedimović: U junu predlog zakona o zemljištu

Nedimović je podsetio da je Srbija jedina zemlja koja je u postupku pregovora o pridruživanju prihvatila obavezu da liberalizuje tržište poljoprivrednog zemljišta, dok su druge zemlje tu obavezu imale tek po ulasku u EU.

Prema njegovim rečima, u tom poslu, Srbija će koristiti iskustva Slovenije, Poljske, Letonije, Estonije, Bugarske i Rumunije, naglašavajući da je i iskustvo Mađarske dobro, ali da je ta zemlja menjala Ustav.

"Mi idemo na koncept gde će se morati imati prebivalište na prostoru Srbije određani vremenski period i za fizička i za pravna lica, pa će se tek onda sticati uslov da oni postanu vlasnici poljoprivrednog zemljišta", rekao je Nedimović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana