Zvanični kurs Evra za dan 16.09.21. :: 117.5662 rsd
Tekst objavljen: 09.01.2017 12:23        


U ovom trenutku nije u planu bilo kakvo povećanje cene električne energije i verovatnoća da se ostvari taj zahtev MMF-a biće sve manja, poručio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić. 

Nije planirano povećanje cene struje

"Moram da istaknem da su svi prioriteti, kada je EPS u pitanju usmereni u potpuno drugom pravcu od poskupljenja struje", rekao je Antić, prilikom obilaska Termoelektrane Nikola Tesla B (TENT B) u Obrenovcu.

Kako je naglasio, EPS ima plan finansijske konsolidacije, određena merila i kriterijume koje mora da ispuni u svakoj godini, kao i da 2017. nameće određene dodatne potrebe, da se naprave finansijske uštede u EPS-u, kako bi on bio dugoročno bila stabilnija i održiva kompanija.

"EPS sada ima odlično stanje tekuće likvidnosti, na računima ima više od 60 milijardi dinara i deo toga je za remonte u toku i koji su pred nama, ali imamo stabilne finansije u ovom trenutku i prioriteti su da nastavimo sa optimalizacijom broja zaposlenih, u ovom trenutku završavamo socijalni program, po kome očekujemo oko 1.900 ljudi da ode iz EPS-a", rekao je Antić.

S druge strane, kaže ministar, postoji povećanje naplate, a takođe smanjenje gubitaka, tako da su to prioriteti i ključni parametri koje EPS sada "gadja".

Ukoliko se tu bude uspešno, smatra Antić, verovatnoća za ispunjavanje zahteva MMF za poskupljenjem struje biće sve manja.

"Ponavljam, drugi su nam prioriteti, imamo drugu ideju i verujem da ćemo uspeti da te parametre u 2017. ostvarimo kroz uštede, smanjenje gubitaka i dalju optimizaciju broja zaposlenih, tako da, ako me pitate, nemamo u planu na današnji dan bilo kakvo povećanje cene električne energije", precizirao je Antić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
cena struje bez poskupljenja struje računi za struju

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana