Tekst objavljen: 20.12.2019 12:00        


Kompanija NIS će sledeće godine investirati 37,5 milijardi dinara u sve biznis segmente, a najviše ulaganja biće realizovano u istraživanje i proizvodnju nafte i gasa, dalji razvoj prerađivačkih kapaciteta i modernizaciju maloprodajne mreže

NIS iduće godine investira u istraživanje i proizvodnju nafte i gasa

„Prioritet u oblasti istraživanja i proizvodnje u narednoj godini biće dalja realizacije programa bušenja i geološko istražnih radova na profitabilnim projektima u Srbiji i inostranim koncesijama, kao i nastavak trenda uvećanja rezervi kompanije“, navodi se saopštenju kompanije.

Kada je reč o preradi, u 2020. godini bićepušteno u rad postrojenje za duboku preradusa tehnologijom odloženog koksovanja u Rafineriji nafte Pančevo, nakon čega će NIS dobijati veće količine najkvalitetnijih derivata, a započeće i proizvodnja novog proizvoda — koksa.

Osnovni pravac ulaganja u segmentu prometa naftnih derivata biće nastavak modernizacije maloprodajne mreže u Srbiji i regionu. Takođe, prioritet NIS-a u ovoj oblasti sui razvoj prodaje novog proizvoda,koksa, dalji razvoj prometa premijalnih goriva, kao i dodatnog asortimana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U oblasti energetike, u 2020. godini biće finalizovana izgradnja ipuštena u rad Termoelektrana-toplana(TE-TO) Pančevo, koju NIS realizuje u saradnji sa „Gasprom energoholdingom“.

U narednoj godini, NIS će nastaviti i saprocesom digitalizacijena svim nivoima kompanije i investirati u portfolio digitalnih projekata, čime se očekuju dugoročni efekti na pokazatelj EBITDA.

Takođe, u fokusu NIS-a biće dalja unapređenja u oblastibezbednosti na radu i zaštite životne sredine,kako bi se kompanija dodatno približila svom cilju u ovoj oblasti — radnim procesima bez povreda i negativnih uticaja na životnu sredinu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Naftna industrija Srbije (NIS) gas nafta istraživanje 2020

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana