Tekst objavljen: 26.11.2018 9:18        


Domaće tržište akcija zabeležilo je blagi pad vrednosti protekle sedmice od 0,3 odsto, mereno indeksom Belex15. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 2,2 milijarde dinara (18,7 miliona evra), u velikoj meri zahvaljujući državnim obveznicama.

NIS pod pritiskom investitora, Belex u padu

Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) ponovo je bio najprometnija akcija u očekivanju otpočinjanja koncesije ove kompanije. Akcije ove kompanije pale su na 1.700 dinara, ali je najveći deo prošlonedeljnog prometa od 34,5 miliona dinara realizovan na nivou od 1.710 dinara.

Naftna industrija Srbije (NIIS) spustila se 1,2 odsto na 680 dinara uz veliki pritisak na strani ponude. Cena sirove nafte prošle sedmice je pala više od sedam procenata, a u proteklih sedam nedelja registruje minus veći od 30 odsto. Uprava NIS-a ove godine očekuje dobit od skoro 30 milijardi dinara, čemu je u velikoj meri doprineo rast cene sirove nafte.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Galenike Fitofarmacije (FITO) nastavile su seriju solidnih prometa na nivou od 2.800 dinara. Od početka godine isprometovano je preko devet procenata od ukupnog broja akcija ove kompanije. Komercijalna banka (KMBN) je pala jedan odsto na 2.109 dinara uz solidan promet od 11,8 miliona dinara. Mediji su preneli da je četrnaest kandidata prijavljeno za izbor finansijskog savetnika za prodaju državnih akcija u ovoj banci koja se očekuje do septembra naredne godine.

Protekle sedmice je intezivirano trgovanje akcijama Energoprojekt holdinga (ENHL), uglavnom na nivou od 650 dinara. Kompanija će u petak isplatiti dividendu od 20 dinara po akciji što daje dividendni prinos od 3,1 odsto. Akcije ove kompanije izgubile su više od polovine svoje vrednosti nakon uspeha prošlogodišnje ponude za preuzimanje od strane Napreda.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
naftna industrija srbije Akcije NIS akcije Aerodrom promet na berizi Glavni indeks Beogradske berze Beogradska berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana