Tekst objavljen: 04.05.2015 11:35        


Sporazum o snižavanju cena rominga između Crne Gore, Srbije, Makedonije i BiH je u krajnjoj fazi implementacije, a početak primene planiran je za kraj juna, saopštilo je crnogorsko Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije.

Niže cene rominga od kraja juna

Kako je prenela RTCG, regulatorne agencije sve četiri države, potpisnice Sporazuma, donele su odluke o snižavanju cena rominga u svojim državama, koje se po principu reciprociteta primenjuju međusobno na zemlje potpisnice, saopštili su predstavnici Ministarstva.

Predstavnici Ministarstva su naveli da je donošenje odluka usledilo nakon dogovornih sastanaka regulatornih agencija, koje su i inicirale potpisivanje Sporazuma o romingu i zadužene su za njegovu implementaciju i realizaciju, prenosi RTCG.

Oni su precizirali da bi prvo sniženje cena rominga trebalo da stupi na snagu 30. juna i da traje jednu godinu, odnosno do 30. juna naredne godine.

RTCG, takođe, prenosi da je iz Ministarstva navedeno da je odlukama predviđeno fazno snižavanje cena rominga, kao što je to slučaj u zemljama EU, zaključno sa junom 2017. godine.

Sporazum o sniženju cena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama potpisali su krajem septembra prošle godine predstavnici nadleđnih ministarstava Crne Gore, Srbije, BiH i Makedonije u Budvi.

Potpisnici Sporazuma su ranije ocenili da je to još jedan dokaz dobre saradnje na polju informaciono-komunikacionih tehnologija zemalja regiona, od kojih korist imaju građani.

Oni su kazali da će ostaviti dovoljno prostora svim učesnicima na telekomunikacionom tržištu da se prilagode u skladu sa promenjenim regulativama, prenela je RTCG.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
minut u romingu niže cene u romingu mobilna telefonija Crna Gora roming upola jeftiniji

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana