Tekst objavljen: 02.02.2022 15:25        


Nova banka nosiće naziv NLB Komercijalna banka, istakao je Blaž Brodnjak, predsednik slovenačke NLB grupe

NLB i Komercijalna banka se spajaju do kraja aprila


Komercijalna banka i NLB banka Beograd će do kraja aprila biti pravno spojene u jednu banku, rekao je danas Tanjugu predsednik slovenačke NLB grupe Blaž Brodnjak i dodao da će novo ime biti NLB Komercijalna banka.

Objasnio je da će do tada raditi kao zasebne banke, kao i da će njihovim spajanjem biti unapređen sistem poslovanja i omogućen razvoj novih usluga.

- Ono što smo u Sloveniji već ponudili našim klijentima, u smislu digitalne dostupnosti, uvešćemo i u Srbiji uključujući i 24-časovnu podršku preko kontaktnog centra, kao i sve moguće servise i proizvode koje ćemo nuditi na daljinu putem onlajn kanala - rekao je Brodnjak na Poslovnom forumu Srbija - Slovenija.

On kaže da će klijenti nakon spajanja dolaziti u poslovnice koje će se zvati NLB Komercijalna banka. Brodnjak je dodao da će poslovnica biti manje u narednom periodu, prema dugoročnom planu i u skladu sa greneralnim trendom u bankarstvu.

Poručio je da će građani Srbije imati mogućnost da završe "bilo koju transakciju, u bilo koje vreme i na bilo kom mestu na planeti", preko kontaktnog centra i video razgovora putem pametnog telefona.

Kazao je da korišćenjem novih didgitalnih usluga nije neophodno dolaziti u poslovnice pošto će se svi poslovi završavati onlajn.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Sve će biti onlajn, bez dolaska u banku

- Potpisivanje će se obavljati digitalno preko biometričkog potpisa, te vam nije više potrebno dolaziti u poslovnicu, osim ukoliko je u pitanju savetovanje sa stručnim licem oko rešavanja stambenog pitanja ili dugoročne štednje za školovanje dece ili penziju - rekao je Brodnjak.

Brodnjak je rekao da se NLB grupa pozicionira kao regionalni šampion kada je bankarski sektor u pitanju i naglasio da je njegova kompanija prisutna na šest tržišta u regionu.

NLB grupa ima veliku želju da se probije i na hrvatsko trzište, kako bi postala prva i jedina bankarska grupacija koja će pokriti celo područje nekadašnje Jugoslavije i nuditi novi servis, kazao je on.

- To znači da će na bankomatima NLB grupe, bilo gde da se putuje u regionu, moći da se podiže novac bez naknada. Takođe, firme će imati mogućnost da plaćaju, nezavisno od iznosa, pet evra fiksnu tarifu bilo gde u regionu - naveo je Brodnjak.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
NLB Komercijalna banka nlb banka Komercijalna banka spajanje banaka april blaž brodnjak

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana