Tekst objavljen: 22.11.2022 12:55        


Nakon saglasnosti Narodne banke Srbije, Vlastimir Vuković i Dejan Janjatović po drugi put su zvanično izabrani za predsednika i zamenika predsednika Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke, sistemske banke na tržištu Srbije i članice najveće regionalne finansijske grupacije NLB Grupe

Nov mandat za predsednika i zamenika predsednika Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke


Nov mandat u trajanju od četiri godine, koji je počeo da teče danas, poveren im je na osnovu višedecenijskog iskustva, znanja i ekspertize – čvrstih temelja na kojima su, nakon jednog od najsloženijih i najuspešnijih integracionih procesa ikada sprovedenih u regionu, NLB i Komercijalna banka krajem aprila spojene u NLB Komercijalnu banku.

„Sa sedištem i isključivim strateškim fokusom na naš region, NLB Grupa ima jedinstven geografski otisak. Zbog toga je ekspanzija poslovanja u Srbiji, kao najvećem regionalnom tržištu, za nas bila svojevrsna prekretnica. Uprkos veoma izazovnom tranzicionom periodu, NLB i Komercijalna, a zatim i nova NLB Komercijalna banka zabeležile su istorijske rezultate – rast iznad svih planova i predviđanja i u svim ključnim segmentima poslovanja. Najvažnije, održivim i odgovornim poslovanjem, koje počiva na dubokom poznavanju industrije, opravdali su poverenje gotovo milion klijenata, koji su sada deo naše NLB porodice“, istakao je Blaž Brodnjak, CEO NLB d.d, koja je na čelu NLB Grupe.

On je dodao da su profesionalizam, znanje i nepokolebiva posvećenost, koju je pokazao čitav tim NLB Komercijalne banke, najveća garancija budućih uspeha.

„Nakon integracije, NLB Komercijalna banka otvara novo uzbudljivo poglavlje, koje će ispisati potpunom transformacijom poslovnog modela, načina razmišljanja i rada. Ovaj složen i izazovan proces podrazumeva izlazak daleko izvan zone komfora – revidiranje i optimizaciju svih procedura, digitalizaciju proizvoda i usluga, i postavljanje održivost u centar poslovnih odluka. Uvereni smo da će tim NLB Komercijalne banke, nadmašiti izvanredne rezultate integracije, i da ćemo uskoro svedočiti njihovom novom agilnom i potpuno održivom modelu rada“, naveo je Brodnjak i dodao:

„Vlastimiru, Dejanu i celoj ekipi čestitam na dosadašnjem uspehu, koji je snažna motivacija za čitavu NLB porodicu, a pre svega, čestitam im na novom mandatu. Siguran sam da ćemo uskoro ponovo moći sa ponosom da se radujemo novim dostignućima.“

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Podsetimo, Vlastimir Vuković i Dejan Janjatović, za predsednika i zamenika predsednika Izvršnog odbora Komercijalne banke imenovani su nakon akvizicije ove banke od strane NLB, početkom 2021. godine, kako bi upravljali jednim od najzahtevnijih procesa u srpskom finansijskom sektoru, ali i šire - integracijom Komercijalne banke sa NLB Bankom. Iskustvo i ekspertizu za složen proces spajanja različitih sistema, poslovnih kultura i vrednosti, ali i najboljih poslovnih praksi i rešenja za klijente obe banke, sticali su tokom više od dve decenije rada u finansijskom i bankarskom sektoru.

Njihov prvi mandat ostaće upamćen ne samo po jednom od najuspešnijih bankarskih spajanja ikada sprovedenih u regionu, već i po istorijskim poslovnim rezultatima, kao i brojnim inicijativama u pravcu održivog poslovanja, ali i održivije budućnosti čitavog tržišta, kojima je nova NLB Komercijalna banka potvrdila sistemsku ulogu u Srbiji.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
dejan janjatović NLB Komercijalna banka vlastimir vuković banke u srbiji

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana