Indikativni kurs Evra na dan 22.10.21. :: 117.5795 rsd
Tekst objavljen: 15.10.2016 17:26        


Preko 73 odsto milenijumske, digitalne generacije (Millennials) radije bi izabralo finansijske usluge od Gugla i Epla, nego od tradicionlnih banaka, a čak 68 odsto njih smatra da će se u narednih pet godina pristup novcu potpuno promeniti. 

Nova bankarska vizija digitalne generacije

Rezultati globalnog istraživanja koje je g. Pjotr Jelenski (Piotr Jelenski), direktor grupacije Asseco SEE, predstavio na Novoj bankarskoj viziji pokazuju i da čak svaki treći ispitanik ove generacije (rođenih između 1981. i 2000. godine) misli da im banke u budućnosti uopšte neće biti potrebne. Čak 71 odsto njih je izjavilo da bi radije posetili zubara nego bankarsku ekspozituru.

„Svaka druga banka u regionu obezbedila je već mogućnost otvaranja računa van ekspoziture, pokazali su rezulatati rezultati regionalnog Istraživanja o digitalnoj transformaciji poslovanja, koje je sproveo Asseco SEE ove godine među bankama u regionu“ izjavio je Pjotr Jelenski.

„Trenutno, banke najviše investiraju u mobilno bankarstvo, sinhronizaciju različitih kanala i servise kroz društvene mreže. Svaka druga banka ima veb sajt optimizovan za pametne telefone ili tablete. Iako banke rade na obogaćivanju kanala preko kojih pružaju usluge klijentima, tek svaka treća banka se odlučuje za značajnije inovacije u ovoj sferi.“

Iako većina banka u regionu, čak 75 odsto njih misli da je digitalna strategija veoma bitna za poslovanje, 45 odsto banka je zaista i kreiralo digitalnu strategiju. Deset odsto banka izjasnilo se da digitalnu strategiju nemaju i da im nije potrebna.

Tokom naredne dve godine, 43 odsto banaka namerava da kompletno digitalizuje ugovore sa svojim klijentima. Po mišljenu bankara, sfera u kojoj banke u regionu zaostaju za konkurencijom je mobilno plaćanje.

Odlazak u poslovnicu je i dalje najznačajniji kanal korišćenja bankarskih usluga, kod 93 procenta anketiranih bankara, ali i mobilno bankarstvo, sa učešćem od 42 odsto, pokazuju rezultati regionalnog Istraživanja, koje je ove godine sproveo Asseco SEE, među 140 bankara u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, na Kosovu, u Sloveniji i drugim zemljama regiona.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
digitalizacija banke mobilno bankarstvo elektronsko bankarstvo bankarstvo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana