Tekst objavljen: 07.08.2019 11:55        


Noćni život počeo je da cveta u velikim kineskim gradovima, a jedan od njih je Šangaj, koji je u aprilu predstavio smernice za podsticanje noćnog života

Nova funkcija u upravi grada - generalni direktor noćnog života?!

U okviru tog podsticanja Šangaj je otvorio i novo radno mesto – generalni direktor noćnog života.

Iako je Šangaj grad koji nikada ne spava, gradskim podsticajnim merama noćnog života dodatno je razbuđen.

U Huangpu oblasti, Jujuen poslovni park ima i drevnu lepotu i moderne atrakcije, i tipični je predstavnik šangajske ekonomije noćnog života.

Od 1. avgusta, radno vreme Jujuen parka je produženo, što je privuklo više ljudi. Ujedno, Huangpu je prvi urbani distrikt u Šangaju koji ima generalnog direktora noćnog života, a on svoje pomoćnike i savetnike.

Generalni direktor noćnog života Hu Đunđije kaže da je produžavanje radnog vremena Jujuen parka privuklo nove potrošače, ali smatra da je ključ noćne ekonomije u različitim sadržajima u svakom regionu.

"U internacionalnoj metropoli kakav je Šangaj, karakteristični sadržaji mogu da se nađu u svakom poslovnom okrugu. Za Jujuen park, to je kultura. Ostvarili smo saradnju sa nekim domaćim modnim markama koje ističu kinesku kulturu u svom dizajnu", objašanjava Hu.

Druga poslovna zona Šangaja, Sintijendi, koju posebno vole mladi, ima mnogo restorana, barova, malih muzeja, prodavnica sa suvenirima i galerijama.

"Poslednjih mesec dana, otkako je krenulo letnje vreme, imali smo 1,5 puta više gostiju nego kada smo otvorili bar prošlog novembra", priča barmen Jang Ćihao.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

I životinje doprinose noćnoj ekonomiji

U ekonomiji noćnog života od ovog vikenda učestvuje i šangajski Park divljih životinja, koji je posetiocima ponudio noćne obilaske.

Osvetljenje u zoo-vrtu postavljeno je tako da imitira mesečinu, a deluje da su, osim posetilaca – noćnih ptica, zadovoljne i prave životinje.

"Ako imate dovoljno sreće, možete videti neke aktivnosti lavova i tigrova koje ne mogu da se vide na televiziji. Na primer, kako se udvaraju“" navodi zamenik menadžera Parka divljih životinja u Šangaju Čung Ji.

Više od 5.000 životinja susretaće se sa posetiocima tokom noćnih obilazaka. One kojima noćne aktivnosti ne prijaju, poput belih lisica, neće biti uznemiravane.

Ekonomiju noćnog života, osim Šangaja, podstiču i drugi veliki kineski gradova, poput Pekinga i Tijenđina, a vlasti se nadaju da će veća potrošnja doneti nove velike prihode.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
noćni život izlazak izlasci upravnik noćnog života šangaj kina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana