Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 21.07.2015 15:54        


Savet Agencije za energetiku Republike Srbije na današnjoj sednici doneo je nova Pravila o promeni snabdevača električnom energijom i prirodnim gasom, usaglašena sa odredbama Zakona o energetici iz decembra 2014, saopštila je Agencija za energetiku. 

Nova pravila o promeni snabdevača električnom energijom

Kako je navedeno, pravilima se uređuju uslovi i postupak promene snabdevača krajnjeg kupca po ugovoru o potpunom snabdevanju električnom energijom ili prirodnim gasom, kao i prava, obaveze i rokovi postupanja operatora sistema, trenutnog i novog snabdevača i kupca. Ova Pravila će se primenjivati i na domaćinstva koja žele da promene snabdevača.

Najveći broj kupaca, uključujući i domaćinstva ima ugovor o potpunom snabdevanju, što znači da količina električne energije ili prirodnog gasa za obračunski period nije utvrđena ugovorom, već kupci plaćaju količinu koju potroše.

Postupak promene pokreće kupac koji pronađe povoljnijeg snabdevača, podnošenjem zahteva tom novom snabdevaču. Promena snabdevača je besplatna za sve kupce i traje najduže 21 dan.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
promena snabdevača električna energija snabdevanje gasom

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana