Tekst objavljen: 02.08.2018 13:20        


Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da se nada da će novi Zakon o turizmu Vlada usvojiti tokom avgusta.

Nova pravila:Agencije u 3 grupe, polisa i pola mil. EUR

Govoreći o novinama tog zakona, on je za Prvi program Radio Beograda rekao da će biti pooštreni uslovi za registraciju i rad turističkih agencija, te da će biti povećan iznos polise osiguranja.

"Delimo agencije na tri grupe. Za one najveće polisa će biti 500.000 evra, za one manje 400.000, a za najmanje 300.000", naveo je Ljajić.

On je, između ostalog, najavio da se novim Zakonom o turizmu uvode i takozvane "crne" i "bele" liste turističkih agencija kako bi putnici, kada uplaćuju aranžmane, znali sa kim imaju posla, sa kakvim agencijama.

"Deo odgovornosti moraju preuzeti i sami putnici, jer smo imali čitav niz situacija da bukvalno fizička lica, posebno u školama, organizuju putovanja za učenike i ekskurzije tokom leta", dodao je Ljajić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Radenko Vukas 02.08.2018 13:28

    Polisa od 500.000 evra ne pokriva putnike velikih agencija kao što su Kontiki, Argus itd. Malim agencijama je 300.000 evra previše i mnoge će dovesti do zatvaranja. Da li je cilj da se pogase male agencije a da ostanu samo velike? Da li su velike agencije samo 1,5 puta veće od najmanjih agencija u Srbiji? Zbog čega se iznos Polise ne izračuna na osnovu godišnjeg prometa putnika?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turizam turističke agencije novi zakon o turizmu turistički aranžmani

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana