Tekst objavljen: 23.01.2022 12:00        


Građani Novog Sada uskoro će ponovo moći da se prijave za subvencije koje su namenjene kupovini bicikala, saopštila je uprava grada. Novosađani koji ostvare pravo na subvenciju imaće rok da kupe novi bicikl, a nakon toga će im deo novca u iznosu od 10.000 dinara biti refundiran

Novi Sad ponovo subvencioniše kupovinu bicikala


Gradska uprava u Novom Sadu kako se objašnjava na taj način pokušava da utiče na veću upotrebu ekološki prihvatljivijih oblika transporta. U budžetu je pripremljeno 20 miliona dinara, a najmanje 18 miliona dinara podeliće se za subvencije, dok će izabrano udruženje sa dva miliona dinara pokriti svoje troškove.

Kako piše portal 021 to je duplo viši iznos opredeljen za odabrano udruženje u odnosu na prošlogodišnjih milion dinara, dok je iznos subvencije za građane ostao po 10.000 dinara.

Gradska uprava u tom gradu trenutno traži udruženje putem kojeg će podeliti te subvencije građanima. Konkurs je kako se podseća otvoren do 3. februara, a javni pozvo građanima neće biti upućen pre marta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Izabrano udruženje pripremiće javni poziv, otvoriti ga za građane i organizovati podelu novca, odnosno potpisivanje ugovora za dodelu subvencija. Pravo na učešće na konkursu imaju registrovana udruženja građana iz Novog Sada, koja se bave zaštitom životne sredine i/ili promocijom biciklizma.

Prošle godine su, po prvi put, sprovedena ukupno dva takva konkursa i dve podele subvencija. Prve subvencije je podelila Novosadska biciklistička inicijativa, koja je i inicijator akcije, dok je u drugom krugu subvencije dodelio Novosadski ekološki centar.

U oba kruga vladalo je ogromno interesovanje za subvencije, a samo najbrži su ostvarili pravo na subvenciju. U sledećem krugu, na proleće, pravo na subvenciju imaće najviše 1.800 građana koji žele novi bicikl.

Konkurs za izbor udruženja dostupan je na sledećem LINKU.

Subvencije za kupovinu bicikala prošle godine građanima je isplaćivao i Grad Beograd u iznosu od po 5.000 dinara. Gradska uprava srpske prestonice nedavno je ponovo najavila realizaciju projekta javnih bicikli.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bicikli kupovina bicikala novi sad subvencije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana