Tekst objavljen: 25.05.2019 18:00        


Grad Novi Sad podstiče poslodavce da zapošljavaju radnike, uz subvencije od 200.000 dinara po radnom mestu. Obezbeđeno je 11,4 miliona dinara u budžetu Grada, što će biti dovoljno za 57 novootvorenih radnih mesta.

Novi Sad subvencioniše nova radna mesta, konkurs otvoren do 7. juna

Javni konkurs otvoren je do 7. juna, a svi zainteresovani mogu da potraže dokumentaciju na sajtu Grada.

Ovu vrstu podsticaja može da ostvari poslodavac iz privatnog sektora, pod uslovom da zapošljava nezaposlene osobe sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje na novootvorenim radnim mestima, na neodređeno vreme i sa punim radnim vremenom.

- Prioritet pri dodeli subvencije imaće prvenstveno mala i srednja preduzeća koja zapošljavaju lica iz kategorije teže zapošljivih. Tu se ubrajaju oni koji traže posao duže od godinu dana, mladi do 30 godina bez kvalifikacija ili sa niskim kvalifikacijama, stariji od 50 godina, viškovi zaposlenih, osobe sa invaliditetom, Romi, radno sposobni korisnici socijalne pomoći, žrtve trgovine ljudima i porodičnog nasilja kao i žene i samohrani roditelji - rekli su za Novosti nadležni u Gradskoj upravi za privredu.

Neophodno je i da poslodavac ima sedište na teritoriji Grada Novog Sada kao i da je registrovan najmanje tri meseca pre datuma podnošenja zahteva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

O zahtevima za subvencije odlučivaće Komisija za realizaciju mera zapošljavanja, a odluku će, na njen predlog, doneti gradonačelnik Novog Sada. Prednost će imati oni koji prethodno nisu koristili sredstva grada i NSZ.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
7 jun posao nova radna mesta radna mesta novi sad konkurs

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana