Tekst objavljen: 17.05.2023 15:45        


Od danas, 17. maja 2023. godine, podnošenje elektronske prijave isključivi je način podnošenja prijave za osnivanje društva s ograničenom odgovornošću (DOO), ortačkog, komanditnog i akcionarskog društva, ukazala je Agencija za privredne registre (APR) saopštavajući da je u rad pušten novi eServis

Novi servis APR-a za elektronsku registraciju osnivanja firmi počeo sa radom


APR je na svom portalu za eServise pokrenula novu uslugu za elektronsku registraciju osnivanja privrednog društva, preduzetnika i ostalih pravnih formi koje se upisuju u Registar privrednih subjekata, saopštio je APR.

„Ova elektronska usluga obuhvata podnošenje prijave putem posebne aplikacije, prilaganje elektronskih dokumenata potpisanih kvalifikovanim sertifikatom, kao i plaćanje naknade za registraciju osnivanja platnom karticom“, navodi se u saopštenju.

Agencija će rešenje o osnivanju privrednog društva, u formi elektronskog dokumenta koji je potpisan elektronskim potpisom registratora, kako se ističe, dostaviti na adresu za prijem elektronske pošte koju je podnosilac uneo u prijavu, ili se može preuzeti iz same aplikacije nakon završenog postupka elektronske registracije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


„Prijave za registraciju osnivanja društva s ograničenom odgovornošću (DOO), ortačkog, komanditnog i akcionarskog društva, od dana sepodnose Agenciji isključivo u elektronskoj formi, u skladu sa članom 9. stav 2. Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre, dok će prijave podnete u papirnoj formi biti odbačene, jer nisu u skladu sa navedenim propisom“, saopštio je APR.

U Agenciji napominju da se obavezna elektronska registracija ne odnosi na već registrovane privredne subjekte i na osnivanje preduzetnika, zadruge, zadružnog saveza, javnog preduzeća, predstavništva i ogranka stranog privrednog društva. Ovi subjekti ubuduće mogu da biraju između dva načina podnošenja prijave za registraciju osnivanja – u papirnoj ili u elektronskoj formi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
registracija online agencija za privredne registre registracija firme biznis

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana