Tekst objavljen: 23.05.2015 10:04        


Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će novim zakonom o vazdušnom saobraćaju, o kojem parlament počinje raspravu, biti uvedena jasna procedura za odobravanje čarter letova.

Novi zakon će bolje regulisati čarter letove

Mihajlović je, odgovarajući na pitanja novinara, rekla da ministarstvo nije odgovorno za to što su pojedine turističke agencije otkazivale aranžmane jer nisu bili odobreni pojedini čarter letovi i poručila da turističke agencije, kad ugovaraju aranžmane, moraju da provere da li su izdate dozvole za čartere, s obzirom da oni nisu u redovnom saobraćaju.

"Prethodnih godina nisu postojale jasne procedure za čarter letove i mi ćemo novim zakonom o vazdušnom saobraćaju regulisati procedure u toj oblast, kako se ne bi dešavalo da neko tumači kako želi proceduru za čarter letove i da ima mnogo odgovornih, a da niko nije nosilac odgovornosti,", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da su turističke agencije dužne da prate dozvole za čarter letove tako da se ne može ministarstvu prebacivati što neki građani nisu otišli na odmor jer nisu bili odobreni čarteri.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
turistički aranžmani godišnji odmor turističke agencije čarter letovi ministarstvo turizma dozvole za čarter

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana