Tekst objavljen: 17.04.2016 13:02        


Miloje Obradović, predsednik Komisije za zaštitu konkurencije,najavio je danas da će biti donet novi zakon o zaštiti konkurencije, koji bi omogućio efikasniji rad komisije.

Novi zakon o zaštiti konkurencije

“Otvorićemo široku raspravu kako bi došli do najboljih rešenja i ideja, koje bi rezultirale predlogom novog, kvalitetnog Zakona o zaštiti konkurencije”, rekao je on.

On je ocenio da je sadašnji zakon usklađen sa zakonodavstvom EU, ali je njegova promena potrebna, jer ipak ima određenih slabosti koje utiču na pravnu nesigurnost.

Obradović je rekao da veruje da postoji značajan prostor za unapređenje institucionalnih kapaciteta Komisije i dodao da je važna održiva finansijska samostalnost te komisije.

“Komisija će intezivirati aktivnosti kako bi se ojačala njena uloga tokom procesa primene zakona i drugih propisa, koji mogu biti od značaja za stanje konkurencije”, dodao je on.Potpredsednica Vlade Srbije Kori Udovički izrazila je podršku radu i funkciji komisije.

“Voljni smo da damo podršku unapređenju regulatornog okvira za izgradnju snažnije konkurencije”,rekla je ona.

Prema njenim rečima, važno da takva institucija postoji, bez obzira na krajnji ishod puta ka EU i da se aktivnost i uticaj Komisije prošire.Udovički je rekla i da jenajveći izazov izgradnja poslovnog ambijenta, koji će biti prijemčiviji i produktivniji.

Predstavnik Delegacije EU u Srbiji Stefen Hudolin ocenio je da je Srbija uz podršku EU daleko dogurala u zaštiti konkurencije i dodao da su propisi u Srbiji koju regulišu tu oblast u velikoj meri usklađeni sa evropskim zakonodavstvom.

Danas je obležen Dan konkurencije i deset godina rada Komisije za zaštitu konkurencije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
konkurencija izmena zakona Novi zakon zaštita konkurencije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana