Tekst objavljen: 06.07.2024 12:00        


Medomat je postavljen na terasi Turističkog info centra u Sremskoj Mitrovici

Novina u Sremu: Med iz medomata


U rad je pušten prvi gradski medomat u Sremskoj Mitrovici, prilikom prezentacije rezultata projekta Zasnivanje ekonološki prihvatljive proizvodnje meda u blizini SRP Zasavica. On se nalazi na terasi Turističkog info centra u ovom gradu.

U cilju unapređenja cirkularne ekonomije otvorena je mogućnost da udruženje pčelara sa teritorije Grada Sremska Mitrovica plasira svoje proizvode i da bude dostupnije građanima. Projekat zasnivanja ekološki prihvatljive proizvodnje meda u okviru zelene tranzicije privrede i društva od vitalnog je i višestrukog značaja. Osim ekonomskog benefita, socijalni aspekt neodvojiv je njegov deo, navedeno je na događaju.


Kako je dodato, distribucijom meda lokalnih pčelara nastoji se osnažiti kultura konzumiranja meda kod Mitrovčana, ali i da se na svrsihodniji način upotrebe prirodni resursi modelom održivog razvoja, ali i cirkularne ekonomije.

Deo pašnjaka Valjevac u SRP Zasavica očišćen je od divljeg rastinja od kojeg su napravljeni briketi pogodni za distribuciju socijalno ugroženim porodicama. Na tom mestu postavljene su i košnice odakle se med plasira na tržište putem medomata.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
medomat sremska mitrovica proizvodnja meda srem

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana
game pragmatic rtp tinggi game jackpot progresif akun super vip