Tekst objavljen: 26.07.2021 11:55        


Svi objekti građeni za lično stanovanje podignuti do 2015. godine dekretom će biti upisani u katastar, nezvanično saznaju Večernje novosti

Novosti: "Sve kuće građene pre 2015. biće dekretom upisane u katastar"


Novi krug ozakonjenja, kako piše list, najviše će biti usmeren ka najsiromašnijim građanima koji su napravili prekršaj da bi stekli krov nad glavom.

Strogo će se voditi računa da objekti izgradjeni u poslednjih šest godina nikako ne budu legalizovani, jer su njihovi vlasnici počinili krivično delo i svi će biti procesuirani.

Šansu za čiste papire neće imati oni koji su zidanjem kršili zakone s ciljem da zarade ili prošire biznis. Propisi će se najstrože odnositi prema pojedincima koji počnu da kopaju temelje bez papira nakon što je najavljen novi zakon.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


U Srbiji vlasnici gotovo dva miliona objekata čekaju njihovu legalizaciju. Kolike će biti takse za one koji državnim dekretom budu upisani u katastar još nije poznato, navode Novosti.

Zakon o legalizaciji usvojen je 2015. godine, a do sada je doneto samo 7.500 rešenja o rušenju objekata izgrađenih bez dozvole.

2 komentara

  1. User image
    Zoran 27.07.2021 17:32

    Da li će to važiti samo za privatne kuće,ili na to mogu da računaju i vlasnici stanova u zgradama sa desetak i više stanova, (npr: zgrada zidana 1999,useljena 2000. Zgrada je ne legalizovana,jer su investitori ne dostupni ) , znači živimo u zgradi 20godina,plaćamo porez,sve komunalije? Od kada će početi da važi ovaj zakon-pravilo

  2. User image
    Milan Gavric 27.07.2021 21:25

    2005 god.useljeni smo u stanove koje smo kupili od izvodjaca,koji je izgradio naselje od 5(pet)zgrada,sa ukupno oko 300 stanova i lokala.Ugovori uredno overeni u sudu,plaćeni porezi na apsolutna prava.Normalno ,odmah smo dobili,Infostan,struju,telefone.Godisnje poreze uredno dobijamo resenja i placamo.Medjutim,izvodjac nas nije ispostovao do kraja.Ostavio je dosta nedostataka,parking nije izgradio(sano polovinu parkinga)i nestao.Ima gradjevinsku dozvolu,koja ne odgovara,jer je na svaku zgradu nadzidao po dva potkrovlja.Trazili smo da nas legalizuje,on izbegava.Na primer moja zgrada je predala preko geodetske agencije upis nasih stanova u Katasar-Rakovica,u junu 2018 godine,sve platili ioverili kod notara,da nas upisu sa gradjevinskom dozvolom,ali bez upotrebne.Jos nismo nista dobili od Katastra.Moje pitanje:Da li cemo moci mi biti legalizovani(zahtev za legalizaciju je podnet 2009 gog.u Kraljice Marije.Srdacan pozdrav-Milan Gavric.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
2015 dekret katastar legalizacija objekata upis u katastar

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana