Tekst objavljen: 20.10.2015 14:45        


Užička lokalna samouprava i Nacionalna služba za zapošljavanje iz grada na Djetinji uputili su Javni poziv za program obuke lica na zahtev poslodavca radi sticanja znanja i veština na konkretnom radnom mestu, izjavila je danas Tanjugu portparol NSŽ iz Užica, Biljana Terzić.

Obuka za nezaposlene na zahtev poslodavaca

Ona je objasnila da se radi o osobama koje se nalaze na evidenciji, ali imaju "zastarela" znanja, odnosno ona koja ne odgovaraju potrebama poslodavaca.

Lokalna samouprava je za ove potrebe izdvojila milion i po dinara, a Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Užice će obezbediti tehničku podršku, saopšteno je u tamošnjoj Gradskoj kući.

Program će se odvijati u dve faze. U prvoj, obuka će trajati tri meseca, a nakon toga poslodavac će biti u obavezi da sklopi ugovor sa kandidatima koji su završili obuku na period šest meseci.

Polaznici obuke dobijaće mesečnu pomoć od 6.000 dinara i troškove prevoza do 1.500 dinara. Za svaki čas obuke poslodavci će dobijati po 200, a maksimalno 90.000 dinara. Zainteresovani poslodavci treba da podnesu prijavu do 9. novembra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
obuka zaposlenih obuke radnika NZS poslodavci

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana