Tekst objavljen: 07.04.2017 10:34        


ZAGREB, 7. aprila (Tanjug) - Agrokorovi dobavljači od sutra obustavljaju isporuku svih proizvoda tom koncernu, osim hleba i mleka, izveštava agencija Hina pozivajući se na nezvanične, ali pouzdane izvore. Obustava će trajati dok se dobavljači ne sastanu s bankarima i s njima dogovore o idućim koracima, navodi hrvatska agencija.

Obustava svih isporuka Agrokoru, osim hleba i mleka

Agrokorovi dobavljači su juče dali rok od 24 sata da se reše njihovi egzistencijalni problemi, a onda kreću obustave.

"Dobavljači žele da reše svoj egzistencijalni problem, jedino dobavljači upumpavaju svež novac u Agrokor. To nije održivo, govorim o 24 sata, onda kreću obustave, kreće lanac i onda je pitanje koga ćemo reanimirati", rekao je predsednik Uprave Dukata, Alen Fontana, posle jučerašnjeg sastanka dobavljača Agrokora, na kom su bili i veliki i srednji i mali dobavljači posrnulog koncerna.

Fontana je istakao i da banke vrše plenidbe kod dobavljača koji i dalje isporučuju robu Agrokoru, a da pritom nemaju nikakve garancije da će im ta roba biti i plaćena.

"Želimo da u završnici dobavljači ne budu ti koji će sutra snositi bilo kakvu štetu u ovom procesu. U dosadašnjim razgovorima sa bankama mi jesmo postigli načelna razumevanja, ali nismo postigli dogovor. S obzirom da je vremena malo, a dobavljači su, ponavljam, ostali jedini koji upumpavaju keš u Agrokor, to više nije održivo", poručio je Fontana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana