Tekst objavljen: 17.07.2017 10:06        


Jedan od najslabijih trgovačkih dana na Beogradskoj berzi ostao je za nama. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 2,9 miliona RSD (24 hiljade EUR), a indeks Belex15 je porastao 0,2% na 715,1 poen.

Očajan promet na Belexu, indeksi u blagom plusu

Nijedna akcija u petak nije registrovala promet veći od 1 milion RSD. Najprometniji je bio Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) koji se zadržao na nivou od 1.300 RSD uz realizaciju od 0,7 miliona RSD.

Akcije ove kompanije ustalile su se proteklih nekoliko dana oko nivoa od 1.300 RSD uz veoma malu fluktuaciju.

Ove sedmice su kompaniju obišli i potencijalni koncesionari koji bi do 4. septembra trebalo da dostave obavezujuću ponudu za koncesiju kompanije. Nakon velike tražnje na jučerašnjem trgovanju, akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) su pale 0,9% na 685 RSD uz skroman promet od 0,3 miliona RSD.

Građevinar Energoprojekt holding (ENHL) je oslabio pola procenta na 1.476 RSD uz neveliko trgovanje od 0,2 miliona RSD, dok je Komercijalna banka (KMBN) skočila 2,6% na 1.800 RSD uz minoran promet.

Valjaonica aluminijuma, Impol Seval (IMPL), je blago porasla na 3.559 RSD uz promet od 0,5 miliona RSD, dok je neznatno niži promet registrovala Galenika Fitofarmacija (FITO) koja se zadržala na 2.620 RSD.

Akcije ovog proizvođača pesticida beleže pad vrednosti od početka godine od 3,7% nakon što su lani dobile na vrednosti 14,5%.

U petak nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Glavni indeks Beogradske berze Beogradska berza promet na berizi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana