Tekst objavljen: 30.04.2015 9:50        


Ekonomista Milenko Dželetović izjavio je jutros, povodom posete Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Beogradu, da očekuje razgovore o prilagodjavanju ključnih stavki potpisanih sa tom međunarodnom finansijskom institucijom, pre svega o korekciji i tajmingu cena električne energije i eventualno o korekciji plata i penzija. 

Očekuju se pregovori o ceni električne energije

Govoreći o mogućnosti razgovora o povećanju plata i penzija, Dželetović je, gostujući u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije, ocenio da bi, ukoliko se nastave pozitivni postojeći trendovi, sredinom godine ili u trećem tromesečju, biti reči i tome.

Dželetović je podsetio da je menadžment Elektroprivrede Srbije ukinuo 43 direktorske funkcije i da je četiri elektrodistributivna preduzeća spojio u jedno, što govori o restrukturiranju i punoj realizaciji plana reorganizacije koji je usvojila Vlada Srbije u novembru.

On je ocenio da se rešenje za pribojski FAP mora posmatrati kao kockicu u mozaiku rešenja za 502 preduzeća koja su ekonomski devastirana, čiju je privatizaciju svaka prethodna vlada "gurala pod tepih" i dodao da danas u Priboju počinju pregovori sa finskim partnerom.

Dželetović je ukazao da je pronađeno uspešno rešenje za Železaru Smederevo koje će predstavljati pozitivan signal u razgovoru sa sagovornicima MMF-a.

On je najavio da pred Vladom Srbije stoji puno obaveza i zadataka kako bi životni standard i materijalno blagostanje većine građana dovela na nivo koji je dostojan čoveka u 21. veku.

Vlada je s pravom identifikovala da štednja i reforma javnog preduzeća predstavlja samo prvi korak u konsolidaciji javnih finansija, dodao je Dželetović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pregovori sa mmf cena struje MMF međunarodni monetarni fond železara smederevo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana