Tekst objavljen: 10.01.2022 15:35        


Od 1. marta važiće poreske olakšice za radnike angažovane na poslovima istraživanja i razvoja, za čije zarade će poslodavci plaćati čak 70 odsto niže poreze i doprinose

"Od 1. marta poreske olakšice za startape"


To oslobođenje nije vremenski ograničeno, javljaju danas "Večenje novosti", ukazujući da olakšice prozilaze iz nedavnih zakonskih izmena.

"Država je preuzela teret za doprinose od Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO)", rekao je profesor Pravnog fakulteta Svetislav Kostić dodajući da je to izuzetno značajna olakšica.

On je istakao da se na taj način poslodavcima omogućava da im daju nešto veće plate i to tokom dve do tri godine.

Kako smatraju stručnjaci, te izmene će pomoći i poslovanju startap sektora, jer i dalje važe poreske olakšice za osnivače takvih preduzeća i to za zarade do 150.000 dinara bruto jedan iznosa. Umesto samo za one koji su osnovali startap do kraja godine, vremenska odrednica se ukida, pa to postaje opšti podsticaj.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Poreska mera koja bi mogla da privuče mlade da se vrate u zemlju, veruju stručnjaci, jeste oslobađanje plaćanja godišnjeg poreza na dohodak građana za sve mlađe od 40 godina.

To je namet koji plaćaju građani Srbije koji zarađuju više od trostruke prosečne zarade u zemlji, a ta olakšica važiće od naredne godine.

1 komentar

  1. User image
    Dragan Kostic 10.01.2022 16:52

    Da li je u Srbiji toliko siromaštvo jezika i pameti da se moraju koristiti strani pojmovi. Karakteristično za male zemlje sa nerazvijenom kulturom.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
domaći startapi startap startup poreske olakšice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana