Tekst objavljen: 02.09.2016 13:33        


Privredni subjekti od danas više neće morati da dostavljaju Agenciji za privredne registre podatke o svojim tekućim računima radi registracije. Ukidanje ovog koraka u proceduri za registraciju privrednih subjekata omogućeno je na osnovu preuzimanja elektronskih podataka iz Jedinstvenog registra računa Narodne banke Srbije, saopštila je Agencija za privredne registre.

Od danas bez dostavljanja podataka o tekućim računima

Procedura se odnosi na sva privredna društva, preduzetnike i ogranke stranih privrednih društava čiji se podaci vode u Registru privrednih subjekata APR-a, koji su do sada imali obavezu da nakon osnivanja otvore poslovni račun u komercijalnoj banci i taj podatak, naknadno, prijave APR-u.

Ova obaveza odnosila se i na prijavu svake promene tekućeg računa koju će ubuduće APR, automatski, preuzimati od NBS i te podatke ažurirati i objavljivati na svojoj internet stranici.

Elektronska razmena poslovnih podataka između Agencije za privredne registre i Narodne banke Srbije ustanovljena je na osnovu Sporazuma o saradnji potpisanog 2013. godine kojim je definisan pristup i međusobno preuzimanje iz baza podataka koje vodi više državnih organa, u cilju unapređenja servisa i usluga za građane, te efikasnijeg obavljanja poslova iz nadležnosti ovih državnih organa.

Preuzimanje podataka o tekućim račinima predstavlja nastavak ove saradnje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
agencija za privredne registre tekući račun privredni subjekti nbs

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana