Tekst objavljen: 14.04.2020 13:45        


Nacionalna služba za zapošljavanje omogućila je u uslovima vanrednog stanja podnošenje zahteva za finansiranje svih programa zapošljavanja po raspisanim javnim pozivima i do sada je oko 3.200 poslodavaca podnelo zahtev za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, a oko 2.000 nezaposlenih podnelo je zahteve za subvenciju za samozapošljavanje

Oko dve hiljade nezaposlenih podnelo zahteve za subvencije

Iako se prijave podnose elektronskim putem i u uslovima otežanog poslovanja veliko je interesovanje, kako poslodavaca tako i nezaposlenih lica, navedeno je u saopštenju. Najveće interesovanje poslodavaca zabeleženo je za programe stručne prakse, novog zapošljavanja kao i za program samozapošljavanja za nezaposlena lica.

Od uvođenja vanrednog stanja oko 3.200 poslodavaca je podnelo zahtev za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, a oko 2.000 nezaposlenih podnelo je zahteve za subvenciju za samozapošljavanje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Odluke se donose kontinuirano, a pored predviđenih uslova, prilikom odlučivanja posebno se vrednuje da li su poslodavci od početka vanrednog stanja otpuštali zaposlene.

Do sada je pozitivnim odlukama obuhvaćeno preko 1.400 poslodavaca čime je omogućeno uključivanje u programe obuka i zapošljavanje za oko 2.000 nezaposlenih lica, od čega je oko 150 osoba sa invaliditetom.

Ugovori o angažovanju lica zaključiće se u skladu sa mogućnostima u svakom konkretnom slučaju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
nezaposleni naknada za nezaposlene nacionalna služba za zapošljavanje vanredno stanje korona virus

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana